tirsdag, februar 20, 2007

Ei lita ferie!

3 stk. medl. av team-Kenya (Marit, Finni, meg selv) og naboen vår Gachora, dro på torsdagsmorgen på roadtrip på Kenyas mange flotte veier. Det ble mye humper, masse støv... en kjempetur.

On the road again...



Gachora: nabo, sjåfør og guide

Målet for dagen var Hell's gate i Neivasha, en nasjonalpark. Det stred litt mot min overbevisning å skulle gå inn porten til Hell's gate, men glemte det fort etter alt det spennende vi kunne se.

Vi leide sykler som vi syklet på inn i parken. Å komme fra Nairobi; med så mye mennesker, så mange lyder og forurensing, var det som en drøm å sykle rundt i parken. Helt stille, bare litt dyrelyder, mektig natur og ingen nesten ingen andre mennesker enn de jeg dro sammen med.
Ville dyr var å finne på alle kanter. Plutselig rett forann oss kommer det en sebra løpende over veien, og en annen gang en stor giraff. Traff heldigvis ikke på noen løver på sykkelturen... Disse dyrene så jeg:




-Giraffer
-Sebraer
-Bavianer
-Forskjellige antiloperaser
-Villsvin



Og disse på bare få meters avstand. Villsvinene var faktisk litt skumle...
Etter vi hadde syklet noen kilometer, satte vi fra oss syklene, og spaserte inn i det vår kjære nabo ville kalle en jungel. Vi utforsket små stier og kratt. Skikkelig oppdagelsestur. Vi gikk et langt stykke i et tørt elveleie. Vannet hadde formet fjellet veldig flott, det kom varmt vann ut av fjellet, og når vi gikk på bunnen var det 25-30 meter opp til toppen. Veldig flott.
Med en veldig ivrig nabo til guide, klarte vi å komme ganske langt inn i jungelen. Vi norske var litt tidliger klare for å begynne på hjemreisen når det begynte å mørkne en smule, og det så ut som det slulle bli uvær enn guiden vår.. Men i regnvær skyntet vi oss gjennom busker og kratt for å komme tilbake, før det bar på sykkel i tordenvær ut av parken. Herlig herlig.
Etter en sånn dag kjenner man at man lever!

Neste dag var det klart for båtsafari på Lake Naivasha. Da var vi klare for å ta en nærmere titt på flodhestene:


Her ligger flodhesten stille og rolig mens vi kjører forbi..

...og her gjør den seg klar til kamp

Her nyter vi livet


3 Comments:

At 11:14 p.m., Blogger Gillian G Mwaura/Edube said...

hi girl i agree it looks great and yah it makes me miss the sun more and more ,,, hoping you are enjoying each and every day you have with you ,,
gillian

 
At 9:37 p.m., Blogger Lene said...

Kjære venn!
Lenge siden livstegn herifra... Du er i tanken, skal du vite. Nærmer seg snart april, og eg gleder meg til å sjå ditt vakre åsyn igjen:) Mange klemmer!

 
At 11:57 p.m., Anonymous Anonym said...

kariannemor!
dette så da deilig ut. kan tenke meg det var deilig og ikke minst velfortjente fridager..savner deg. og ja, tiden bare flyr og snart er du hjemme igjen. du må nyte siste tiden der nede før du kommer hjem til dine kjære. ferdig med eksamen nå jeg og har jobbet endel disse dagene. ellers er det ski vm på tv og snø ute. hvilken dato er det du kommer hjem igjen? glad i deg!! ønsker deg gode dager. klem fra krølla

 

Legg inn en kommentar

<< Home